26 juni 2015

Österrike - Salzburg

Första natten i Österrike landade vi i Wien, checkade ut bilen och körde till hotellet som låg någonstans utanför Linz. Inte värt att berätta om destomer.
Under den andra dagen körde vi till Salzburg.
När vi först kom in i Salzburg så möttes vi av något som påminde om Kokkola industriområde, och fastslog att här behöver vi inte vistas längre än nödvändigt. Det visade sig dock snabbt att Salzburg är väldigt fint, och vi spenderade säkert 5 timmar bara med att vandra runt i staden innan vi drog vidare.
Jag hade inget emot Mozart innan jag åkte till Salzburg, men herregud vad jag är trött på killen nu. Snacka om överexploaterat. Och så hittade vi en enorm butik som sålde juldekorationer året om. Det var otäckt.
Vägen upp till utkikspunkten (bredvid moderna museet) var mystiskt grön och lummig. Det kändes som om man aldrig gått i en skog förr.
Salzburg är en jättefin stad som definitivt är värd ett besök. 

2 kommentarer:

Maria sa...

Härliga bilder! Mozartkugeln är så goda, och jag skulle säkert spendera mycket tid i butiken med massa julpynt... :)

Jean sa...

Jag har varit mjölkallergiker så länge att jag inte längre minns hur de smakar, men en hel stad kan ju inte ha fel =D I juletider kan jag nog tänka mig att den butiken är fullproppad, och visst, om jag plötsligt kände att jag vill ha julpynt så skulle jag förmodligen då dit. Det var aningen bättre än det man köper på Prisma.