Kollektivtrafikens baksida

|
Jean

Jag har aldrig varit speciellt förtjust i kollektivtrafik. Det är trångt, bökigt och framför allt långsamt.
Men då jag nu bor relativt centralt, och jobbar ännu centralare så har jag bestämt mig för att använda kollektivtrafiken. Det finns begränsat med parkering på jobbet, och jag tycker det är vettigare att ge de platserna till kollegorna som pendlar in varje dag.

Det finns dock en sak som jag fruktar i kollektivtrafiken, nämligen nedkissade säten.
En gång satte jag mig på ett nedkissat säte. Det är ett misstag man bara gör en gång.
Jag sätter mig ned, märker inom ett par sekunder att något är fel, men sitter kvar ett par sekunder till innan jag inser VAD som är fel. Jag flyger upp ur sätet, trycker på stop-knappen och tar nästa buss hem för att byta byxor.

Till följd av detta sätter jag alltid handen på sätet innan jag sätter mig ned, vilket resulterat i att jag vid tre olika tillfällen tryckt min hand ned i ett säte fyllt med någon annans urin.
Visst, jag undvek att sitta i det, men nu har jag en hand dränkt i kiss och minst 30 minuter till närmaste toalett.

Detta har även lett till en typ av paranoia kring huruvida ett säte är vått eller ej. Till följd av luftkonditioneringen i bussarna blir sätena ibland kalla och fuktiga, och det är svårt att på rakt arm avgöra om ett säte är vått eller bara kallt. Så där står jag och känner på sätet, upprepade gånger, innan jag slutligen försiktigt sätter mig ned, bara för att sekunderna sedan försiktigt lyfta på baken och känna med handen så att sätet verkligen inte är vått.

Det kanske inte verkar vara världens största problem, men om jag endast räknar resor till och från jobbet så är det en process som jag kommer att behöva genomlida över 30 000 gånger under min resterande arbetskarriär.
30 000 potentiella urinbad för min stackars hand.

Vad är sannolikheten att regnbyxor blir mode de kommande 30 åren?

4 kommentarer:

Sarah sa...

Intressant. Jag har aldrig råkat ut för ett urinsäte. Du får börja köra med pefletter, sånadär engångs bastuunderlägg ;)

Jean sa...

Kanske jag åker sunkigare linjer än dig =)
Pefletter eller kanske plastboxare.

Jenn sa...

Kanske vore det bra att ha ett par extra byxor på jobbet? :)

Jean sa...

För man vill ju inte fara hem och gråta i duschen ett par timmar efter att ha suttit i någons piss?

(C) Copyright 2018, All rights resrved Ögonblick. Template by colorlib