Flow 2016

|
Jean


Vi besökte Flow festivalen i söndags. Lyckligtvis beslutade regnet sig för att hålla en paus under kvällen så att vi fick möjlighet att se Sia uppträda. Hon var jättebra, även om showen var lite för spartansk för min smak. Men jag förstår att det är hennes grej, och jag är jätteglad att ha fått höra henne live.

Flow följde samma koncept som tidigare, för många besökare kontra försäljningsplatser och med jämna mellanrum kände man en stickande hamppalukt i publikhavet. Jag måste medge att jag är lite förvånad över att en festival som ordnats i 8 år fortfarande har så bristfälliga arrangemang.

En stor del av område framför huvudscenen var inhägnat, eftersom de av någon orsak ansåg att man inte fick ha dryck med sig på det området. Det faktum att det var inhägnat skapade en farlig situation när Sia hade avslutat uppträdandet och alla skulle ut samtidigt. Man trycktes med i vågen, och om någon snubblat så kunde det ha gått riktigt illa.
Jag försökte se en säkerhetsvakt för att ropa åt dem att riva stängslen, men där fanns ingen!
I något skede hade kravallstängslena förmodligen gett vika om trycket blivit för stort, men inte utan att någon skadat sig.

Jag har svårt att förstå resonemanget att de har två vakter per besökare vid ingången för att kolla att man inte tar med sig en kamera eller gud förbjude en Jaffa, men när det gäller säkerheten eller att folk står och röker gräs mitt i publikhavet så lyser arrangören med sin frånvaro.

Jag vill inte låta gnällig, men när det är en etablerad arrangör så måste man kunna ställa krav på att fokus ligger på säkerheten och inte bara arrangörens plånbok. Bilderna är Flows egna, då andras kameror är förbjudna.

Inga kommentarer:

(C) Copyright 2018, All rights resrved Ögonblick. Template by colorlib